In september gaan er nieuwe cursussen starten.

Inmiddels zijn er 2 enthousiaste groepen met de cursus “noten leren lezen"  gestart .

Mocht u interesse hebben?

Tijdens deze korte cursus leren we de beginselen aan hoe je een muziektekst kan lezen. Zo wordt zingen in een koor extra leuk.
Mocht je nog interesse hebben in de korte cursus meld je dan snel aan!!!!

Wie in een koor zingt, krijgt vroeg of laat naast liedteksten ook notenbalken en noten onder ogen. Geoefende zangers kunnen zo’n muziektekst “lezen” en de noten al meteen als een lied laten klinken. Zij “lezen” dan hoe hoog een toon klinkt, hoe lang die wordt aangehouden en met welk tempo of sterkte gezongen wordt. Zonder muziek te lezen, duurt het oefenen voor een kooruitvoering lang en wordt zingen onnodig moeilijk. In een korte cursus is het mogelijk een muziektekst te leren lezen en a.h.w. in je hoofd al te horen. Zingen in een koor wordt zo extra leuk.

Iedereen kan het notenbeeld leren.

Deze cursus is dan ook voor iedereen geschikt die geen kennis heeft van de muziektaal en bestaat uit 5 onderdelen.

Deel 1

*Het herkennen van de notenbalk/muzieksleutels en plaatsen van de noten op muziekpapier.

Deel 2

*Leren kennen van verschillende maatsoorten en ritmische figuren

Deel 3

*Van blad zingen en herkennen van de noten